اليوم أنا عاملة فيها شيفة
ومشمر إيدي علشان أجرب مرة
من نفسي أكون شيف
طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
وبقول أهلا وسهلا بك
عزيزي كل جائع
ومش عيب إني بقولك جائع
مش دي حقيقة ؟...وإنك ساعات فعلا بتكون
راجع من الشغل ومنهك من كثرة العمل وجعان جدا
ويصادف إن المدام مش موجودة
وبتكون محتار بتفكر طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
ياتري آكل إيه ؟
ويمتلكك كل الضيق وكل ماتفكر في شئ
تلاقيه هياأخذ منك كثير من الوقت
ماهو مش معقول هتأكل نواشف عشان المدام
مش موجودة
ولو فكرت تأكل من الشارع أو من أي مطعم
سيكلفك الكثير وكمان أكيد
مش هيكون أكل صحي ولا مضمون
وممكن ساعتها تقول من غيظك...كلام مش لائق
زي : الله يسامحها مراتي مش كانت سابتلي أكل جاهز
في الثلاجة...هو أنا جايبلها الثلاجة منظر...
طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
بس لما ترجع ليا كلام تاني معاها...وغيره من الشعور
الذي يتعقبه كلام أسوأ من هذا نحن في غناء عنه.
وست البيت أيضا لها نفس الشعور كما الرجل تماما...فأحيانا
لاتجد الأكله السريعة التي ترضي بها الأسرة
في حالة ضيق الوقت لما بتكون راجعة
من العمل وهي كمان جعانة.
بدل ما الست تفكر زي الراجل طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
هتعمل إيه سريع
أنا النهرضة عندي أكله سريعة وبجد تحفة
بس الأكلة دي من صناعتي
وليست لأحد آخر...ولن تجدوها أبدا
بأي منتدي آخر سوي بالفرات وحصريا
ولأول مرة بقدمها لكم أحبابي
وهي أكلتي المفضلة لما بكون مستعجل
أو المدام مش موجودة
وجبــــــــــــة
كاباكا السحرية
من مطبخ أبو علاء حصريا
المقاديـــــــــر
نصف كيلو من الكبدة البلدي ( شرائح )
اذا لم تستطيع مشاهدة هذه النافذة فان متصفحك لا يدعم تصفح تقنية ايفريم
كيس مرقة دجاج ( مرقة فورية..بودرة وليست قولب )
بقصمات مطحونة (مقدار 2 كوب زجاج )
مع توافر بعض التوابل المطلوبة للتحضير
( فلفل أسود - كمون - قرفة - بوهارات - 2 قرن شطة سوداني مطحون - ملح طعام )
3 رغيف عيش شامي صابح
طريقــة التحضيــر
* يتم إحضار طبق عميق القاع أو بولة إستانلس
ولتكن واحدة من هذه
طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
ويتم خلط البقصمات المطلوبة
مع نصف ملعقة كبيرة من ملح الطعام
مع ربع ملعقة صغيرة من القرفة
مع نصف ملعقة صغيرة من البوهارات
مع ملعقتين صغيرتين من الكمون
مع نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون
مع ملعقة صغيرة من الشطة السوداني المطحونة
ويتم تفريغ كيس مرقة الدجاج الفورية عليهم
ويتم دمجهم مع بعض جيدا
حتي تشعر أوتشعرين بإكتمال الخلطة
لتكون صالحة للإستخدام
اذا لم تستطيع مشاهدة هذه النافذة فان متصفحك لا يدعم تصفح تقنية ايفريم
بعد ذلك يتم غسل الكبدة الشرائح جيدا
وتقطع كل قطعة إلي ثلاث أو أربع قطع طولية
ويتم دمجها مع الخلطة السحرية جيدا
حتي تتأكدي أنها خلطت جيدا بها
ويتم إحضار الكاسارولة أو طاسة القلي هذه
طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
ثم يوضع بها أربع ملاعق سمن نباتي
وكوب زيت ذرة أو زيت طعام
ولكن يفضل زيت ذرة
ثم نشعل تحتها النار ونتركها حتي يقدح خليط السمن بالزيت
وبعد ذلك يتم وضع الكبدة بالطاسة ( أداة القلي )
وعندما تصل لدرجة الإحمرار أو اللون البني
يتم قلبها علي الوجه الآخر
وعند الإنتهاء من القلي
تصفي جيدا من الزيت
ثم تحضري طبق
يكون سطحي ليس له قاع أي غير عميق
ويفرش الطبق بالجرجير بعد غسيل الجرجير جيدا
ويوضع الطبق علي السفرة
ومعه أجمل طبق سلطة طحينة كهذا
طريقة اكلة سهلة رمضان 2011
ثم نقوم بتقطيع العيش الشامي الي قطع متوسطة الحجم
بمقدار قطعة البطاطس الشيبسي مثلا
ثم نلقي هذه القطع في الزيت المغلي حتي تصل
لدرجة الإحمرار ثم نستخرجها من الزيت المغلي
وتصفي جيدا
وتوضع في طبق ويرش عليها الملح بالكمون والفلفل
ويقدم أيضا علي السفرة
* علي فكرة العيش المقرمش دا تحفة في الأكل
وحلو جدا للتخسيس لأنه لما يؤكل وحده
يوهم الشخص بالشبع وهذا هو المطلوب
لتقليل تناول الوجبات لدي الأشخاص
الذين يعانون من فرط السمنة
وبعد ما نضع طبق كبدة كاباكا السحرية ومعه طبق
سلطة الطحينة اللذيذ والعيش المقرمش
وماننساش طبعا العيش البلدي لأنه أساسي في الوجبة دي
ولكن بعد تدفئته علي النار الهادئة
حتي يقدم دافئ كأنه فريش.
و علي فكرة أنا لم أفضل إدراج صورة طبق الكبدة
بعد الإنتهاء من تسويتها
وذلك لتقوموا بعمل الطريقة بأنفسكم وتشاهدون صنع يديكم
وأنا في إنتظار آرائكم
وبالهنا والشفا
الأحد فبراير 23, 2014 7:48 am من طرف دلوعة ومين قدى